Online kurser inom livsmedelssäkerhet
Företaget erbjuder utbildningar inom livsmedel där huvudfokus är bland annat:
- Logistik och Supply Chain Management
- Produktionsekonomi
- Mikrobiologi,
- Produkt-och livsmedelssäkerhet,
- Projektledning,
- HACCP,
- VACCP och TACCP
- ICT och Digitalisering
Online kurser
Våra utbildningar är pedagogiskt genomtänkta, med ett varierande innehåll och bygger på ett tydligt koncept med beprövad pedagogik. Utbildningarna spänner från grund till avancerade nivåer inom våra 8 kategorier och riktar sig till studenter samt medarbetare på företag och myndigheter.
QHSE och hållbarhet
På denna kurs går vi igenom ISO 22000 och ISO/TS 22002 samt aktuella tilläggskrav för att utveckla ett ledningssystem för livsmedelssäkerhet. Vi tittar på andra standarder inom GFSI såsom BRC. Kursen tar upp kvalitet utifrån hållbarhets perspektiven genom att kartlägga ISO 9001, ISO 45001 och ISO 14001
Kontinuerliga förbättringar inom livsmedelssäkerhet
Kursen ger studenten färdigheter att skapa planer för kvalitets- och säkerhetsarbete; samt en förståelse för risker kopplad till livsmedelssäkerhet, samt metoderna för sårbarhetsbetsdömning inom livsmedelkedjan.
Certifieringsarbete inom livsmedelsbranschen och GFSI, Global Food Safety Initiative
Kursen syftar till att ge specialiserade kunskaper om olika ledningssystem som finns inom livsmedelsbranschen samt relevanta standarder och föreskrifter inom branschen. Kursen omfattar även en fördjupad kunskap om HACCP i produktionsprocesser, kunskap om kors kontaminering och utöka förmågan att genomföra riskbedömningar.
Mikrobiologi och livsmedel
Kursen Livsmedels mikrobiologi - teori och praktik ger grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper kring de vanligast förekommande mikroorganismerna i livsmedels sammanhang.
TPM, avhjälpande och förebyggande underhåll
Kursen behandlar olika typer av underhåll som används för att analysera och stödja strategiska och operativa beslut inom produktion. Kursen utgår från livsmedelsperspektiv med HACCP i grunden och botten.
HACCP
Kursen fokuserar på implementering och underhåll av HACCP. Arbetsmetoden HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) beskriver hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen. Metoden tillåter dig dessutom att få kontroll över potentiella faror i produktionen av livsmedel, genom att göra kvalificerade bedömningar och systematiska kartläggningar av processen. Metoden tillåter dig också att få kontroll över potentiella faror i produktionen av livsmedel .
Logistik och Supply Chain inom livsmedel
Kursen behandlar logistikområdet som helhet och går djupare in i praktiska tillämpningar på områden som planering av verksamheten, prognoser, produktionsplanering, lagerstyrning, lokalisering och transporter. Du lär dig förstå betydelsen av logistikens helhetssyn för att kontrollera flöden och processer som länkar i en total förädlingskedja.
ICT och Digitalisering inom livsmedel
En kurs i digitalisering för dig som vill leda projekt till framgång på utsatt tid och få alla i gruppen att styra mot samma mål inom livsmedel. Här ska du lära dig hur du bygger enkla förmulärer gällande till exempel dagliga hygienronder, oPRP och CCPer förädlingskedja.
Fördelar med kurserna
- Pedagogiskt genomtänkta
- Varierande innehåll - beprövad pedagogik
- Kärnfulla och intressant lärande
- Se kurserna när du vill vart du vill
- Uppdelad i mindre blick ca 5 min långa
- Kunskapsfrågor
- Diplom med reellt värde
Vi utför även utbildningar på företag och skolor
Kommentarer från elever
Ett axplock av kommentarer från våra utvärderingar av kurser.
Utbildning på skolor
Vi har haft mer än 100 tillfällen där vi har delat med oss vår erfarenhet och expertis.
Vi har haft föreläsningar inom yrkeshögskolor men också inom Life Science och mikroelektronik.
Vi har följande parter: Plushögskolan, Teknikhögskola, YH akademi, TUC Sweden och Folkuniversitet